Jeugd en Gezin



 

Verpleegkundige - Klinieken Jeugd en Gezin - Alkmaar


2024-270

Bij de divisie Jeugd en Gezin zijn wij op zoek naar agogen en verpleegkundigen voor verschillende afdelingen binnen onze divisie in de regio Alkmaar. Wil jij jou opleiding en ervaring inzetten om het verschil te maken in complexe problematiek? Dan gaan we graag met je in gesprek welk team het beste bij jou past!

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij GGZ NHN, divisie Jeugd en Gezin. In gesprek gaan we kijken welke van deze afdeling en team het beste aansluit bij jou competenties en wensen.

HIC-jeugd
De High en Intensive Care (HIC) is een gesloten afdeling waar jongeren vanaf 12 jaar kortdurend kunnen verblijven als hun psychiatrische problemen aanleiding zijn voor een crisissituatie. Jongeren kunnen zowel vrijwillig als onder de Wet Verplichte GGZ worden opgenomen. De HIC jeugd bestaat uit een high care gedeelte en intensive care gedeelte, waarbij op basis van de zorgvraag ingeschat wordt waar iemand verblijft. We werken in een hecht multidisciplinair team volgens de HIC methodiek met een herstel gerichte visie. We begeleiden en ondersteunen jongeren zoveel mogelijk in groepsverband aan de hand van een gestructureerd dagprogramma. Daarnaast helpen je de jongeren individueel en in nauwe samenwerking met ouders, bij het behalen van de door hen zelf gestelde doelen. Daarbij ligt de nadruk op het versterken van hun kwaliteiten en (crisis)vaardigheden.   

De Jeugdkliniek:
De Jeugdkliniek in Alkmaar richt zich op diagnostiek en (kortdurende) behandeling van jongeren van 12 tot 21 jaar met dermate complexe problematiek dat behandeling binnen het regulier ambulante veld onvoldoende toereikend is. Binnen de Jeugdkliniek streven we ernaar om ons zorgaanbod zoveel mogelijk af te stemmen op jongeren en hun systemen in afstemming met de jongere, het systeem en de verwijzer.

In de jeugd kliniek werken wij met kortdurende behandeltrajecten waaronder een diagnostiektraject, een kortdurende behandeling of een klinische ondersteuning bij een intensief ambulant traject en een traject eerste fase traumabehandeling.

Langdurige Behandeling Jongeren (LBJ):
 De LBJ biedt een specialistische leefomgeving voor kinderen met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar. Wij bieden kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis en/of andere complexe psychiatrische problematiek en hun naastbetrokkenen langer durende herstelgerichte begeleiding en behandeling. De LBJ bestaat uit drie klinische groepen. Daarnaast hebben we een afdeling waar jongeren meer zelfstandig kunnen verblijven en er gekeken wordt naar het uitstroomprofiel van jongeren.

Wij komen in beeld als eerdere intensieve klinische en/of ambulante behandeling ontoereikend is gebleken. De jongeren die bij ons verblijven hebben langer durende behandeling en intensieve begeleiding nodig. Tegen het achttiende levensjaar hebben we een woonprofiel opgesteld en begeleiden we de jongere totdat deze goed ingebed is in zijn of haar nieuwe woonomgeving.

Kindcentrum de Klim
Kindcentrum De Klim in Alkmaar richt zich op diagnostiek en (kortdurende) behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Een groot deel van de kinderen hebben complexe uitdagingen, bijvoorbeeld met emotie-regulatie, contactname, sociale interactie, zelfregulatie, ervaringen met nare gebeurtenissen en vastlopen in de ontwikkeling. Ook op het gebied van de systeemdynamiek spelen er vaak complexe hulpvragen. Kinderen worden binnen de Klim nooit los van de systemische context behandeld. Daarbij vinden we het belangrijk dat er nauw aangesloten wordt bij zowel het kind als de ouder/verzorger. Binnen de Klim zijn er mogelijkheden voor een (dag)klinische opname, intensieve ambulante zorg en zorg vanuit het IMH (0-6 jaar) team.

Wat ga je doen?

Jij bent voor zowel het kind/ jongeren als de ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt.  Je geeft samen met je collega’s uitvoering aan de behandeling en de gewenste therapeutische leefomgeving en de behandeling op de afdeling.  Je begeleidt de kinderen/ jongeren individueel en groepsgericht op de afdeling volgens een vaste dagstructuur, Je werkt met hen aan individuele leerdoelen, maar begeleid hen ook bij dagelijkse verzorging indien nodig. Je creëert duidelijkheid en structuur en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van de kinderen en jongeren. Je geeft vorm aan mentorschappen en neemt deel aan werkgroepen. Je draait diensten in de dag, avond, weekend en soms nacht. Jij bent de stabiele basis die de kinderen/ jongeren nodig hebben in hun herstel. Met hen en hun ouders heb je een professionele, respectvolle werkrelatie met de juiste distantie en betrokkenheid.

Wie ben jij?

Natuurlijk verwachten wij ook het een en ander van je!

  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau (kwalificatieniveau 5) bijvoorbeeld, HBO-V, HBO-SPH /J/IW/V of pedagogiek.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het uitvoeren en het rapporteren van observaties, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent niet bang om aan te pakken en gaat uitdagingen niet uit de weg. Kinderen en jongeren kunnen een groot appel op je doen, maar jij blijft je ook bewust van jouw eigen grenzen.
  • Je draagt bij in de ontwikkeling van de afdeling, waarbij flexibiliteit in zorg en vraag gestuurd werken voorop staat.
  • Je bent gericht op een goede samenwerking en beschikt over een flinke dosis flexibiliteit, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en humor.

Voor deze functie is een VOG verplicht die niet ouder is dan drie maanden op het tijdstip waarop je in dienst komt. Verder dien je of een BIG-registratie te hebben of SKJ geregistreerd te zijn of binnen 6 maanden SKJ te kunnen registreren Voor het uitoefenen van de functie ben je gevaccineerd of heb je geen bezwaar tegen vaccinatie Hepatitis B.

 

Wat wij bieden

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg:

- Salaris: FWG 45 Maximaal € 3363,- bruto per maand of FWG 50 Maximaal € 4263,- bruto per maand (afhankelijk van afdeling)
- Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%
- Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan)
- 166 vakantie uren en 35 LFB uren per jaar op basis van fulltime dienstverband (36 uur)
- Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering
- Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%
- Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform (waaronder GoodHabitz en GGZ Ecademy)

Informatie

Je kunt vrijblijvend mailen, bellen of whatsappen met Amber Jonges (teamleider de Klim) 06-82622782 of a.jonges@ggz-nhn.nl of Judith de Boer (teamleider IHT) 06-57446999 of judith.deboer@ggz-nhn.nl of Shanne Phillips 0647954150 (teamleider kliniek) s.philips@ggz-nhn.nl

Diversiteit & Inclusiviteit

Bij GGZ NHN zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om psychische kwetsbaarheid, culturele identiteit, seksuele geaardheid, gender, kleur of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ NHN voelt iedere cliënt, iedere medewerker en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Graag zien wij deze rijkheid aan verschillende identiteiten ook terug in onze collega’s, zo ook voor deze functie. Wij nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen als je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is.

Over GGZ Noord-Holland Noord

Wij zijn 2200 mensen die allen op eigen wijze bijdragen aan betere geestelijke gezondheidszorg voor onze klanten. GGZ Noord-Holland-Noord bestaat ondertussen zo’n 90 jaar en houdt zich vanaf oprichting al bezig met vermaatschappelijking van de GGZ en het ontwikkelen van allerhande nieuwe methoden. Dat wij bekend staan als innovatieve GGZ maakt ons trots, maar niet lui. Er is immers nog zoveel te verbeteren in de nationale en internationale geestelijke gezondheidszorg.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Locatie:
Alkmaar e.o.



Contactpersonen:
Amber Jonges
tel.: 0682622782

Judith de Boer
mobiel: 06-57446999

Shanne Philips
tel.: 0647954150

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl