GGZ Noord Holland Noord



 

Opleiding gezondheidszorgpsycholoog Regionaal Samenwerkingsverband NH: GGZ team Alkmaar en Omring


2024-276

Sta jij in de startblokken om je te ontwikkelen tot gz-psycholoog? Wil je aan de slag bij twee van de meest innovatieve zorginstellingen van Nederland? Solliciteer dan naar een opleidingsplaats bij GGZ Noord-Holland-Noord en Omring.

Januari 2025 – December 2026 

Regionaal Samenwerkingsverband Noord-Holland (RSV NH)

Vanaf 2020 is RSV NH gestart met het opleiden van GZ-psychologen in een samenwerkingsverband met partners uit verschillende sectoren in de regio, het RSV GZ Noord-Holland. GGZ NHN is de regiehouder van het RSV GZ NH.

Praktisch betekent dit dat Psychologen/ Pedagogen in Opleiding tot GZ-psycholoog (PioG) de mogelijkheid krijgen om tijdens hun opleidingstraject bij twee verschillende aanbieders hun GZ-opleiding te volgen. De missie is om in de regio Noord-Holland GZ-psychologen breed op te leiden, die voldoen aan het beroepsprofiel GZ-psycholoog, maar bovenal nog beter toegerust zijn om optimale psychologische zorg te leveren met aandacht voor cliënt(systeem) en zijn omgeving, kwaliteit, efficiëntie en de mogelijkheden en grenzen van het vakgebied van de GZ-psycholoog. De toekomstig GZ-psycholoog zal zo een brede helikopterview ontwikkelen over de geestelijke gezondheidszorg. Kernwaarden hierbij zijn het aanbieden van diversiteit, een optimaal leerklimaat en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling.

De opleidingsplaats

Per januari 2025 bieden wij een 2-jarige opleidingsplaats aan die in het eerste jaar volledig bij GGZ team Alkmaar zal plaatsvinden en het tweede jaar bij Omring, regio Noord Holland Noord.

Procedure

De sollicitatieronde vindt plaats in samenwerking met beide praktijk opleidingsinstellingen.

GGZ team Alkmaar

De missie van GGZ NHN is “Beter worden doe je thuis” waarbij de behandeling gericht is op het hervinden van eigen regie en herstel, symptoomreductie, het verbeteren van het maatschappelijk functioneren en versterken van de persoonlijke identiteit. Praktisch houdt dit in dat er gewerkt wordt in GGZ-teams waar integraal behandeld wordt met gebruikmaking van ervaringsdeskundigheid. Een GGZ-team is een multidisciplinair team en bestaat uit psychiaters, psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, casemanagers en een

IPS-begeleider. Het team verzorgt de diagnostiek en behandeling voor cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen binnen een bepaalde regio, in dit geval Alkmaar. Bij cliënten kan sprake zijn van stoornissen op het gebied van psychose, stemming, angst, trauma en autisme. Co-morbiditeit is eerder regel dan uitzondering.

De PioG komt in een GGZ-team te werken onder begeleiding van een ervaren psycholoog (een klinisch psycholoog of GZ-psycholoog) waarbij ervaring wordt opgedaan op het gebied van diagnostiek (intakes en psychologisch onderzoek) en behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen vaak in samenwerking met andere disciplines.

Omring

‘’Samen de beste zorg dichtbij’’, dat is de missie van Omring en dat is wat we met elkaar willen leveren; 24 uur per dag, 7 dagen per week. We gaan daarbij uit van de mens als individu, want iedereen heeft een eigen identiteit en wil zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven inrichten. Wanneer wij een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven dan doen we dat, maar nooit meer dan noodzakelijk en altijd op een manier die bij de cliënt en zijn of haar omgeving past. We zoeken actief de verbinding op met onze zorgpartners en bewerkstelligen steeds meer concrete samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen
Het huidige psychologenteam bestaat uit 16 psychologen, waarvan 5 GZ-psychologen en 3 PioG’s. Als psycholoog bij Omring diagnosticeer en behandel je cliënten en cliëntsystemen in het verpleeghuis, het verzorgingshuis of kleinschalige woonvoorzieningen. Daarnaast ben je een centrale figuur als het gaat om de aanpak van probleemgedrag. Vaak zal dit de aanleiding zijn om zorgmedewerkers te gaan coachen in de inzet van mediatieve behandeling.  Affiniteit met ouderenzorg is een pre. Het werkgebied van Omring is Noord Holland Noord, van Hoorn tot Den Helder. Als PioG heb je een vaste standplaats maar zal je in de hele regio ingezet kunnen worden.

Wie ben jij?

Onze nieuwe PioG heeft ervaring en affiniteit met de verschillende werkplekken, is meer dan gemiddeld ambitieus, digitaal vaardig, kan goed plannen en organiseren, heeft overzicht, is cognitief flexibel, is assertief en heeft tot slot lef!

Bij de opleidingsplaats:

  • Is de variatie om te leren zeer divers, zowel met betrekking tot diagnostiek als met betrekking tot behandeling/ interventievormen (denk hierbij aan E-Health, groepstherapie en individuele therapie);
  • Krijgt de gezondheidszorgpsycholoog in opleiding een praktijkopleidingsplaats binnen een werksetting waar ervaren gezondheidszorgpsychologen werkzaam zijn;
  • Werken meerdere GZ-psychologen in opleiding, die maandelijks gezamenlijk intervisie hebben;
  • Wordt de werkbegeleiding verricht door een ervaren GZ-psycholoog;
  • Wordt de hantering van de werkdruk nadrukkelijk meegenomen in de praktijkopleiding, in de vorm van leren agenda plannen, het leren beroep doen op intercollegiaal overleg;
  • Is sprake van diverse patiëntgebonden multidisciplinaire overlegsituaties;
  • Vinden refereerbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering plaats;
  • Is een up-to-date testotheek aanwezig;
  • Is een ruim gesorteerde wetenschappelijke bibliotheek aanwezig;
  • Voor de opleidingsplaatsen is sprake van een fulltime dienstverband van 36 uur;      
  • Vindt vier uur van de wekelijkse lestijd van de opleiding plaats binnen werktijd;
  • Worden de kosten van de opleiding bij de Stichting Postdoctorale Beroepsopleiding betaald;
  • Het salaris is conform CAO-GGZ
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%.
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan).
  • 166 vakantie uren en 35 LFB uren per jaar op basis van fulltime dienstverband (36 uur)
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering.
  • Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%.
  • Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform (waaronder GoodHabitz en GGZ Ecademy).         

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding en werken bij GGZ-NHN kunt u contact opnemen met Daan Vigeveno, praktijkopleider GZ bij GGZ-NHN 06 –82486253. 

Heb je vragen naar aanleiding van werken bij Omring dan kun je contact opnemen met een van de psychologen van Omring: Manja Poulus, praktijktopleider GZ bij Omring | 06 438 222 13.

U dient uw motivatiebrief, CV en LOGO-verklaring bij te voegen.

Alleen brieven met een logoverklaring worden meegenomen. 

De sollicitatiegesprekken voor de opleidingsplaats vinden ’s ochtends plaats op 14 oktober 2024 op de locatie van de GGZ-NHN te Alkmaar. Het gesprek duurt een half uur.

Sluitingsdatum

27-09-2024

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Locatie:
Noord-Holland



Contactpersonen:
Daan Vigeveno
mobiel: 06-82486253

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl