Acuut en Forensisch



 

Directeur zorginhoud - Acuut & Forensisch


2024-290

Je hebt al een prachtig vak als psychiater. Een ambacht met vele lagen en altijd in ontwikkeling. Saai is het nooit, betekenisvol altijd. Ben jij daarnaast een ervaren leidinggevende die enthousiast wordt van acute en forensische geestelijke gezondheidszorg? Voor onze cliënten en collega’s van de divisie acuut & forensisch zoeken wij een nieuwe directeur die coachend leiderschap combineert met bedrijfsmatige en zorginhoudelijke skills. Lees snel verder!

Waar ga je werken?

Er heerst een positieve sfeer in onze divisie acuut & forensisch. De medewerkers vormen met elkaar een collegiale cultuur waarin humor, pragmatisme, flexibiliteit, gastvrijheid en doorzettingsvermogen bijdragen aan het herstel van onze cliënten. Of je nu door de gangen van onze forensische of high intensive care klinieken loopt of spreekt met de hulpverleners van de crisisdienst en het forensische ACT, het zal je opvallen hoe warm er gesproken wordt over de cliënten die – niet altijd vrijwillig – aan onze zorg worden toevertrouwd. Onze collega’s staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar klaar om crises te beslechten en zelfs te voorkomen. Zij blijven altijd zoeken naar aangrijpingspunten voor herstel en/of maatschappelijke resocialisatie door met de cliënten samen te werken aan het voorkomen van recidive. Zonder te overdrijven kan gerust gesteld worden dat onze collega’s mensen bijstaan in zeer moeilijke periodes met vooral zichzelf als allerbelangrijkste instrument. Zorg en veiligheid is wat zij bieden. Je snapt, deze toppers verdienen de best denkbare, enthousiaste en gedreven directeur die ook een beetje voor hen (ont)zorgt.

Je komt aan het hoofd te staan van een stabiele divisie die zichzelf continu verbetert en waar zowel ambulante als klinische zorg wordt geboden. Je kan hierbij denken aan forensische ACT en Intensive Home Treatment, maar ook aan high intensive care in de klinische setting. We beschikken over een FPA (Forensisch Psychiatrische Afdeling) met 64 klinische plaatsen. Samen met grofweg zeshonderd bevlogen, kundige en betrokken professionals krijg je de kans om het verschil te gaan maken voor talloze cliënten en hun naasten.

Wat ga je doen?

Wij voeren een belangrijke maatschappelijke taak uit waarbij de acute- en de forensische ggz regelmatig onderwerp is van landelijke of regionale discussie. Dit vraagt om een actieve en zichtbare houding. Het is zodoende van belang om goede contacten te onderhouden met belangrijke samenwerkingspartners. Dat is op landelijk niveau, maar bijvoorbeeld ook door op lokaal niveau contacten te onderhouden met gemeenten en hun bestuurders. Dit is waardevol en onmisbaar contact waarbij we samen vorm en inhoud geven aan onze maatschappelijke opdracht.

Je hebt oog voor politieke ontwikkelingen, bent een netwerker en kan samenhang zien én aanbrengen in dit complexe werkveld. Het werken in de acute en forensische geestelijke gezondheidszorg is uitermate dynamisch. Je gaat je bezighouden met ontwikkeling, kwaliteit, kennisuitwisseling en bijbehorend onderzoek. De missie en visie van GGZ NHN zijn hierin richtinggevend. Je geeft mede uitvoering aan de opdrachten uit het strategisch beleidsplan 2023 – 2025. In deze functie gaat het vooral om het onderhouden en verbeteren van de samenwerking in de acute en forensische zorg. En een belangrijke bijdrage wordt verwacht in de samenwerking in de regionale veiligheidsketen.

Daarnaast staan we op het punt om te starten met nieuwbouw op ons Landgoed Willibrordus. Dat is een omvangrijk project waarbij er een nieuwe, hypermoderne high intensive care kliniek wordt gebouwd. Een tweede groot bouwproject is de nieuwbouw aan de huidige forensische kliniek. Het spreekt voor zich dat jij hier samen met je collega-directeur een belangrijke rol in gaat spelen.

Je staat er niet alleen voor

Je werkt samen in een duo. Jouw naaste collega-directeur is Tom Stobbe. Tom staat bekend om zijn betrokkenheid, zichtbaarheid op de werkvloer en pragmatisme. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de integrale aansturing van de divisie, maar hebben complementaire talenten en taken. Daar waar jouw focus op de zorginhoud ligt, zal Tom zich meer richten op de bedrijfsvoering. De divisie heeft een managementteam met vijf managers en twee directie-adviseurs waar jullie leiding aan geven.

Als directeur ben je lid van het compacte directieteam van GGZ NHN en draag je in belangrijke mate bij aan de strategische corporate beleidsvorming. Bij GGZ NHN helpen wij elkaar, en heerst er een informele werksfeer. Wij vertrouwen op elkaars deskundigheid en voelen ons samen verantwoordelijk voor de organisatie. Uiteraard heb jij als nieuwe directeur invloed op de koers en ambities.

Een aantal zaken op een rijtje

  • Je bent een bevlogen psychiater en leidinggevende die relevante ervaring heeft met het aansturen van een groot aantal hoogopgeleide professionals
  • Je beschikt over een coachende en op ontwikkeling gerichte leiderschapsstijl
  • Je stimuleert innovatie en zoekt naar oplossingen die ten goede komen aan ons bestaansrecht: de ontwikkeling en het herstel van onze cliënten
  • Je bent positief ingesteld, empathisch, samenwerkingsgericht, kan objectief luisteren, hebt lef en bent consistent
  • Je hebt uitgesproken affiniteit met zowel acute als forensische geestelijke gezondheidszorg
  • Je hebt ervaring met crisissituaties en veiligheidsrisico’s en bent stressbestendig
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, en hebt eveneens een aanvullende management- of bedrijfskundige opleiding genoten

Vanwege de huidige samenstelling van ons GGZ Noord-Holland-Noord directieteam gaat de voorkeur voor de invulling van deze positie uit naar psychiater.

Geïnspireerd op de Lean-principes hebben de leidinggevenden van de divisie acuut & forensisch een heldere visie op leiderschap ontwikkeld. Niet alleen op papier, maar zichtbaar in het gedrag van de leidinggevenden. Een belangrijk aspect hiervan is telkens de vraag te stellen welke waarde wij toevoegen als individu en als collectief. Benieuwd naar onze visie? We vertellen je er graag meer over. Of beter nog, we laten het je zien!

Diversiteit & inclusiviteit

Bij GGZ NHN zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om psychische kwetsbaarheid, culturele identiteit, seksuele oriëntatie, gender, kleur of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ NHN voelt iedere cliënt, iedere medewerker en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Graag zien wij deze diversiteit ook terug in onze collega’s, zo ook voor deze functie als directeur. Wij nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen als je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is.

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Het salaris is conform CAO ingeschaald in FWG 80, met een AMS-regeling. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het betreft een vaste aanstelling.

Enthousiast?

Wat leuk! Neem gerust contact met ons op. Tom of Elsbeth staan je graag te woord.

  • Tom Stobbe, directeur via 06 29452691 of per mail t.stobbe@ggz-nhn.nl
  • Elsbeth de Ruijter, psychiater en lid raad van bestuur via 06 57889895 of per mail e.deruijter@ggz-nhn.nl

De gesprekken vinden plaats op 13 november tussen 17:00 en 20.30 uur. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Locatie:
Noord-Holland



Contactpersonen:
Elsbeth de Ruijter
tel.: 06 57889895

Tom Stobbe
mobiel: 06-29452691

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl