GGZ Noord Holland Noord



 

Arts in opleiding tot Psychiater


2024-295

Ben jij die talentvolle arts die zich wil ontwikkelen tot een herstelgerichte psychiater? GGZ Noord-Holland-Noord investeert graag in kennis en ontwikkeling en biedt hoogstaande opleidingsplaatsen tot psychiater aan. De opleiding start op 1 april 2025.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij een van de meest innovatieve GGZ-instellingen van Nederland, GGZ Noord-Holland-Noord.

Wij vinden dat al onze inspanningen en die van partijen waarmee wij samenwerken moeten leiden tot een doelmatige en doeltreffende behandeling van mensen met een psychiatrische stoornis. Ons streven is het herstelproces van onze client optimaal te ondersteunen. Wij doen dit zoveel als mogelijk in de eigen omgeving en altijd samen met de cliënt en diens betrokkenen. Onze ambitie is een cliëntgerichte organisatie te zijn waarvoor al onze medewerkers hun deskundigheid inzetten en zo bijdragen aan de vier domeinen van herstel van onze clienten. De belangrijkste kernwaarde gaat dus over ons bestaansrecht: de client. De andere kernwaarden, innovatiekracht en flexibiliteit, zijn een essentieel onderdeel van onze identiteit. Wij streven ernaar om zowel ambulante als klinische topzorg te bieden en stellen alles in het werk om dit te realiseren. Dit doen wij vanuit een overtuiging die diep is verankerd in onze organisatie. Opname in een kliniek beschouwen wij als een intermezzo in een ambulante behandeling.

Bij GGZ Noord-Holland-Noord kun je een leidende rol spelen in onze kennisnetwerken en draag je bij aan zorgvernieuwing. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen. Wij stimuleren mobiliteit en ontwikkeling om daarmee de duurzame inzetbaarheid te vergroten.

De opleiding

Op basis van het landelijke opleidingsplan “De Psychiater: medisch expert, sociaal maatschappelijk betrokken, professioneel” kun je als AIOS een brede basis leggen en werken aan profilering. Dat betekent dat je naast de profielen kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie extra kennis en vaardigheden kan opdoen in een deelgebied, zoals ziekenhuispsychiatrie, beleidspsychiatrie, Intensive Home Treatment (IHT), psychotherapie of wetenschappelijk onderzoek. Er zijn mogelijkheden voor herstelgericht, transdiagnostisch en praktijkgericht onderzoek.

In onze opleiding tot psychiater zijn transmurale en wijkgerichte psychiatrie speerpunten. We bieden een breed palet aan ambulante en klinische behandeling. Als keuzestage zijn er ambulante of klinische forensische psychiatrie, IHT en ambulante psychotherapie. Je kunt je ook in de elektroconvulsieve therapie bekwamen. Voor de stages werken we nauw samen met ketenpartners als de Noordwest Ziekenhuisgroep en de Brijder. De opleidingsgroep is klein, daardoor is er nauw contact tussen de AIOS onderling maar ook met de opleiders. Dat zorgt voor een veilig en laagdrempelig opleidingsklimaat.

Gedurende de opleiding neem je samen met een sociaalpsychiatrisch verpleegkundige deel aan de crisisdiensten (buiten kantoortijden) voor het gehele werkgebied van GGZ Noord-Holland-Noord.

Wie ben jij?

Als onze nieuwe AIOS heb je de studie Geneeskunde voltooid en ben je BIG-geregistreerd als arts. Je bent ambitieus en bent je bewust van je ontwikkelpunten. Als je wetenschappelijke interesse hebt dan kun je dat verbinden met de praktijk. Je kan overzicht houden en je bent nieuwsgierig. Je bent consciëntieus, flexibel en in staat tot zelfreflectie. Je hebt een brede interesse. Je bent toegewijd aan je cliënten en staat stevig in je schoenen als de situatie daar om vraagt. Je kan je vinden in ons gezamenlijke doel: herstel van onze cliënten. “De herstelgedachte is bij ons leidend; daar koppelen we ook het medische model aan. ‘Beter worden’ is niet bij iedereen mogelijk, maar verbetering wel”.

Wat bieden wij?

Een opleidingsplaats met:

  • Een grote variatie in diagnostiek en behandel- en interventievormen (denk hierbij aan E-Health, groepstherapie en individuele therapie);
  • Een veilig leer- en opleidingsklimaat;
  • Een breed aanbod van stageplaatsen;
  • Een werksetting en begeleiding met ervaren en bevlogen psychiaters;
  • Werken in een wijkgericht ambulant multidisciplinair team;
  • Aandacht voor hantering van de werkdruk, in de vorm van het leren plannen en overleg met je collega’s;
  • De mogelijkheid van consultatie van en medewerking bij expertnetwerken;
  • Refereerbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering, waaronder 4x per jaar een psychiaterconferentie;
  • Een up-to-date testotheek en een ruim gesorteerde wetenschappelijke bibliotheek.

Wij gaan graag met je in gesprek over een opleidingstraject dat bij jou aansluit. Wij stimuleren mobiliteit en ontwikkeling om daarmee de duurzame inzetbaarheid te vergroten. GGZ NHN is een open, inclusieve organisatie, waar we je graag thuis laten voelen.

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg:

  • Voor de opleidingsplaats is sprake van een dienstverband van 38 uur (minimaal 32 uur), met aandacht voor jouw levensfase;
  • De kosten van de opleiding worden betaald;
  • Het salaris is conform CAO-GGZ;
  • Aantrekkelijke regeling rondom crisisdienst;
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%;
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan);
  • 166 vakantieuren en 35 LFB-uren per jaar op basis van fulltime dienstverband (36 uur);
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering;
  • Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%;
  • Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform (waaronder GoodHabitz en GGZ Ecademy).

Diversiteit en inclusiviteit

Bij GGZ Noord-Holland-Noord zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om herkomst, geaardheid, sekse, kleur, psychische kwetsbaarheid of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ Noord-Holland-Noord voelt iedere medewerker, iedere cliënt en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Wij hebben hier aandacht voor in ons dagelijks handelen, tijdens onze beleidsvorming en zowel binnen als buiten onze organisatie. Wij staan voor inclusiviteit. Het is van groot belang om ons hier openlijk over uit te spreken, zwijgen helpt niet.

Enthousiast?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mw. Dr. I.E. (Ingeborg) Lindhout, opleider psychiatrie, bereikbaar via het opleidingssecretariaat, telefoon 06-101 628 55.

Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief met referenties vóór 30 oktober 2024. 

Procedure

Het inwinnen van referenties en een diplomacheck zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. Als we je selecteren, krijg je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 29 november 2024, locatie GGZ Noord-Holland-Noord, Heerhugowaard. Hierna worden de referenties gecontacteerd en een besluit genomen waarover je spoedig door de opleider wordt geïnformeerd.

Start van de opleiding

De start van de opleiding is 1 april 2025.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Contract

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Locatie:
Noord-Holland



Contactpersonen:
Ingeborg Lindhout
tel.: 06-101 628 55

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl