Polikliniek Hoofddorp



 

Agoog – Ambulant - Polikliniek Jeugd en Gezin - Hoofddorp


2024-302

Voor Jeugd en Gezin in Hoofddorp zijn wij op zoek naar een ambulant sociotherapeut voor 32 uur per week. In deze rol heb jij veel vrijheid en voel je je onderdeel van een hecht team. Je werkt met collega’s vanuit verschillende disciplines waarbij iedereen van elkaar kan leren. Je helpt kinderen en jongeren op verschillende manieren en zo kan jij echt het verschil maken. Ben jij op zoek naar deze afwisselende baan? Lees dan snel verder!

Waar ga je werken?

Jeugd & gezin, de kind- en jeugddivisie van GGZ Noord-Holland-Noord, biedt vanuit een aantal poliklinieken verspreid over Noord-Holland ambulante specialistische GGZ-hulp aan kinderen van 0-18 jaar en hun ouders. De multidisciplinaire teams die binnen de poliklinieken werkzaam zijn, voorzien zowel in diagnostiek, diverse vormen van individuele behandeling, groepsbehandeling, gezinsbehandeling als ouderbegeleiding. De teams bestaan o.a. uit psychiaters, (klinisch en GZ) psychologen, psychotherapeuten, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen en ambulante agogen. Het team waar jij gaat werken is een betrokken en gedreven team. Er zit veel ervaring en kennis binnen het team en er is veel gelegenheid om van en met elkaar te leren.

Wat ga je doen?

Je houd je dagelijks bezig met het coördineren, begeleiden en behandelen van kinderen en jongeren (en ouders). Je gaat diverse complexe problematiek behandelen, zoals o.a. ADHD en autisme. Samenwerking met jouw team is hierin  belangrijk. Hieronder lees je hoe een dag als sociotherapeut er uit kan zien;

“Je start de dag op een school voor speciaal onderwijs om daar behandeling te geven aan verschillende kinderen. Je hoort van de leerkracht hoe de week van het kind is verlopen en gaat daarna samen met het kind aan de slag. Je maakt bijvoorbeeld een signaleringsplan voor in de klas of werkt aan emotie regulatievaardigheden. Daarna ga je met het kind mee terug de klas in en coach je het kind in de situatie zelf om hem/haar te helpen met het toepassen van de geleerde vaardigheden. Vervolgens ga je op huisbezoek bij een jongere die angstig is om naar buiten te gaan en op school is uitgevallen. Samen ga je aan de slag en denk je na over hoe deze jongere weer dingen kan gaan doen. Daarna kom je naar de polikliniek om je administratie uit te werken en lunch je gezellig met je collega’s. De middag start je met een overleg, waarna je op huisbezoek gaat naar een gezin. Samen met het gezin breng je hun situatie in kaart en ga je praktisch aan de slag door systemische interventies in te zetten of door ouders te coachen in opvoedsituaties.”

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste collega en je zet je graag in voor jeugd en gezin. Als je net als wij wilt bijdragen aan de allerbeste zorg voor cliënten, dan pas je bij GGZ Noord-Holland-Noord!

  • Je hebt een diploma HBO-V en bent BIG geregistreerd of diploma HBO- SPH of SW of bent GGZ-Agoog + registratie in het Registerplein als GGZ Agoog en bent SKJ geregistreerd
  • Je hebt passie voor het werken met de doelgroep jeugdpsychiatrie
  • Je hebt ervaring met kind & jeugd
  • Je hebt lef om onzekere grond te betreden
  • Je hebt oog voor de context en bent sterk in verbale en schriftelijke communicatie
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto

Om voor deze functie in aanmerking te komen kun je een VOG overhandigen die niet ouder is dan drie maanden op het moment dat je in dienst komt. Heb je deze VOG niet? Geen probleem, dan wordt deze in je indiensttredingsprocedure aangevraagd. Voor het uitoefenen van de functie ben je gevaccineerd of heb je geen bezwaar tegen vaccinatie Hepatitis B.

Wat deze functie zo aantrekkelijk maakt? Jouw toekomstige collega geeft aan:

“De veelzijdigheid zoals werken op scholen, bij mensen thuis en met groepen. Je hebt de ruimte om aan te sluiten bij een kind/jongere/gezin door iets met hen te doen wat past, zoals iets actiefs ondernemen, in speel- en spelvorm of door in gesprek te gaan. Daarnaast heb je hebt de ruimte om een relatie op te bouwen en ben je niet gebonden aan 45 minuten contact per week.”

Wat wij bieden

Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw ideale baan. Laat ons weten wat voor jou

belangrijk is en wij kijken samen naar de mogelijkheden zowel op het gebied van individuele ontwikkeling via onze FIT academy als aansluiting bij groepsbehandelingen, werkgroepen en nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied.

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.

  • Salaris: FWG 50 Maximaal €4263,- bruto per maand
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan)
  • 166 vakantie uren en 35 LFB uren per jaar op basis van fulltime dienstverband
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering
  • Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%
  • Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform
  • Toegang tot de FIT-academy waar medewerkers kennis en expertise delen
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd

Informatie

Ben je enthousiast, reageer dan direct op deze vacature! Heb je twijfels of wil je meer weten? Dan kan je altijd vrijblijvend mailen, bellen of whatsappen met; Nancy Majoor Manager Polikliniek Hoofddorp op 06-23511077.

Diversiteit & Inclusiviteit

Bij GGZ NHN zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om psychische kwetsbaarheid, culturele identiteit, seksuele geaardheid, gender, kleur of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ NHN voelt iedere cliënt, iedere medewerker en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Graag zien wij deze rijkheid aan verschillende identiteiten ook terug in onze collega’s, zo ook voor deze functie. Wij nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen als je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is.

Over GGZ Noord-Holland Noord

Wij zijn 2200 mensen die allen op eigen wijze bijdragen aan betere geestelijke gezondheidszorg voor onze klanten. GGZ Noord-Holland-Noord bestaat ondertussen zo’n 90 jaar en houdt zich vanaf oprichting al bezig met vermaatschappelijking van de GGZ en het ontwikkelen van allerhande nieuwe methoden. Dat wij bekend staan als innovatieve GGZ maakt ons trots, maar niet lui. Er is immers nog zoveel te verbeteren in de nationale en internationale geestelijke gezondheidszorg.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Locatie:
Hoofddorp



Contactpersonen:
Nancy Majoor
mobiel: 06-23511077

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl