FIT academy



 

Professionals voor leefstijlinterventie jongeren - Alkmaar


2024-305

Bij de divisie Jeugd en Gezin van GGZ-NHN zijn we op zoek naar gedreven professionals voor een nieuw leefstijlproject voor adolescenten. Dit initiatief richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verminderen van psychische klachten bij jongeren tussen 12 en 18 jaar. Als onderdeel van ons team krijg je de kans om een directe impact te maken op het welzijn van deze jongeren en bij te dragen aan hun persoonlijke groei.

Ons doel

Bij de divisie Jeugd en Gezin van GGZ-NHN lanceren we een nieuw project gericht op het verbeteren van het dagelijks leven van adolescenten tussen 12 en 18 jaar. We willen deze jongeren helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun psychische klachten te verminderen door te werken aan gezondere leefstijlgewoonten op verschillende gebieden.

Ons doel is om een transdiagnostisch behandelaanbod te bieden dat jongeren ondersteunt bij het bereiken van hun persoonlijke doelen. Door samen te kijken naar individuele doelen en hen te motiveren om aan deze doelen te werken, versterken we de eigen regie en bevorderen we gezamenlijke besluitvorming. Deze aanpak past perfect binnen onze herstelgerichte werkwijze en het bredere regionale initiatief om de gezondheid van de inwoners van Noord-Holland-Noord te verbeteren.

Onze Doelgroep en Aanpak

Dit project is speciaal ontworpen voor adolescenten die al in zorg zijn bij GGZ-NHN of die zich hebben aangemeld voor behandeling. We richten ons op jongeren waarvan we denken dat hun psychische klachten deels verband houden met hun leefstijl. Omdat ouders een grote rol spelen in het leven van hun kinderen en invloed hebben op hun dagelijkse gewoonten, worden zij actief betrokken bij dit programma. Ouders zullen deelnemen aan de intake en twee ouderbijeenkomsten tijdens het programma.

Interventieopzet

Ons leefstijlprogramma zal meerdere keren per jaar worden gegeven en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee uur, gevolgd door een boostersessie na ruim een maand. Elke bijeenkomst behandelt een specifiek thema, zoals voeding, beweging, slaap, schermgebruik, ontspanning, stressmanagement, middelengebruik, sociale contacten/ verbinding en zingeving. We nodigen deskundigen en ervaringsdeskundigen uit om psycho-educatie te geven en de jongeren te begeleiden. Het gericht onderzoeken en aanpakken van de eigen patronen alsook het daadwerkelijk samen in beweging gaan komen zijn daarnaast belangrijke pijlers in het programma.

Door deze interventie willen we adolescenten helpen bewustere keuzes te maken die hun welzijn verbeteren en hen een solide basis bieden voor verdere psychische behandeling. Met de steun van hun ouders, groepsgenoten en het behandelteam streven we naar een gezonder en gelukkiger leven voor deze jongeren.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar collega’s die samen met ons dit nieuwe project willen vormgeven, bij voorkeur met affiniteit voor jongeren, leefstijl en praktijkgericht onderzoek. De leefstijl behandelgroep voor de jongeren zal hoogstwaarschijnlijk worden gegeven op de maandagmiddag.

Dit project heeft een looptijd van tenminste twee jaar en wordt opgezet binnen een praktijkgericht onderzoek.

We zijn op zoek naar een;

  • GZ psycholoog/ Orthopedagoog generalist (voorkeur BIG-geregistreerd) bij voorkeur met deskundigheid op gebied van verslaving en middelengebruik, 5 uur per week
  • Systeem therapeut of systeem therapeutisch werkende/ ouderbegeleider, 1 uur per week

 

Wat wij bieden

Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw ideale baan en jouw visie op zorg. Met dit project bieden we jou de kans om deze visie in de praktijk te brengen en samen te werken aan een innovatief nieuw behandelaanbod, waarbij de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek rechtstreeks aan elkaar worden verbonden.

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Inschaling is afhankelijk van je huidige functie.

Informatie

Ben je enthousiast, reageer dan direct op deze vacature! Heb je inhoudelijk meer vragen? Dan kun je altijd vrijblijvend mailen, bellen of whatsappen met GZ-psycholoog in opleiding tot specialist Tsai-Wing Man via tsaiwing.man@ggz-nhn.nl of 06 33 00 51 58, of met Ewald Brouwer, Manager J&G ambulant NK, en SPV online poli via E.Brouwer@ggz-nhn.nl of 06-23993575.

Diversiteit & Inclusiviteit

Bij GGZ NHN zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om psychische kwetsbaarheid, culturele identiteit, seksuele geaardheid, gender, kleur of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ NHN voelt iedere cliënt, iedere medewerker en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Graag zien wij deze rijkheid aan verschillende identiteiten ook terug in onze collega’s, zo ook voor deze functie. Wij nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen als je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Dag

Locatie:
Alkmaar e.o.



Contactpersonen:
Ewald Brouwer
mobiel: 06-23993575.

Tsai-Wing Man
mobiel: 06 33 00 51 58

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl