Beschermd wonen Alkmaar



 

Agoog- Beschermd Wonen - Alkmaar


2024-308

Ben jij een aanpakker, heb je ervaring en affiniteit met de doelgroep en wil je graag een steentje bijdragen aan ons team? Kijk jij met een frisse blik naar ons behandelprogramma om zo mee te bouwen aan betere herstel ondersteunende zorg? Ben je Agoog en beschikbaar voor 24 of 32 uur per week? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je werken?

In de beschermde woonvorm Alkmaar begeleiden en behandelen wij in samenwerking met het GGZ team 24 cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening, waarbij verslavingsproblematiek regelmatig voorkomt. De woonvorm is verdeeld in 24 appartementen en 2 logeerplekken dichtbij ons kantoor.

Ons team bestaat uit woonbegeleiders (verpleegkundigen en agogen) en woonondersteuners. Wij bieden naast de reguliere zorg ook ambulante woonbegeleiding en overbruggingszorg aan cliënten die zelfstandig zijn gaan wonen.

Samen met de cliënt en het GGZ team Alkmaar Centrum zijn wij verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van het behandelplan. Samen coördineren wij de zorg en onderhouden contact met de familie en/of naasten van de cliënt.

Door samen te werken kan je veel bereiken. Dat geldt niet alleen binnen het team, maar ook voor de externe partijen waar we veel mee samenwerken. Je staat je mannetje en vindt eigen initiatief nemen belangrijk, net als wij. Een zekere mate van zelfstandigheid vinden wij erg belangrijk in de dagelijkse zorg van onze cliënten. We stellen ons flexibel op in de cliëntenzorg en naar elkaar. Relativeren is erg waardevol zowel in ons werkveld als in ons team.

Wat ga je doen?

Als Agoog werk je vanuit het behandel- en begeleidingsplan, dat samen met de cliënt is opgesteld. Je hebt een signalerende functie als het gaat om wensen en ondersteuningsvragen. In deze functie bied jij de cliënt begeleiding en ondersteuning in de dagelijkse activiteiten. Dit kan zowel op individueel niveau als in groepsverband zijn. Je hebt grote invloed op het herstelproces van de cliënt en biedt dat stukje zekerheid in de stap naar zelfstandigheid en een stabielere toekomst. Om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen onderhoud je nauwe contacten met de cliënt, wijkteam, familie en jouw team, maar ook met hulpverleners van andere organisaties.

  • Je zorgt voor nauwkeurige en gedegen uitvoering van het behandelplan in de woonvorm, zodat de doorlooptijd van het traject op wonen zo kort mogelijk kan zijn, maar zo lang als nodig
  • Je levert lichamelijke verzorging en begeleiding aan cliënten indien nodig
  • Je assisteert en handelt bij crisisinterventies
  • Je observeert en signaleert veranderingen in de gezondheidstoestand en neemt daarop passende acties
  • Je hebt een eigen aandachtsgebied binnen het team en participeert in diverse teamoverleggen.
  • Je neemt deel aan het rooster met wisselende diensten zoals dag- en avonddiensten. Deze vallen tussen 8.30 en 22.00. De BW geeft 16 uur zorg, waardoor we geen nachtdiensten hebben. Weekenden en feestdagen horen ook bij de wisselende diensten.

Wie ben jij?

Natuurlijk verwachten we ook een en ander van jou! Jij…

  • Je in het bezit bent van een agogisch MBO- 4 diploma (SPW) of HBO- diploma (Social Work), MWD of SPH
  • Hebt inzicht in de zorgbehoefte van de cliënt en kan deze vereiste zorg zelfstandig en efficiënt uitvoeren
  • Je bent flexibel in het omgaan met onverwachte omstandigheden.
  • Je hebt een grote mate van zelfreflectie. Je hebt goede contactuele vaardigheden en bent je bewust van je verbale- en non-verbale communicatie
  • Bent je gevaccineerd of hebt geen bezwaar tegen vaccinatie Hepatitis B

Om in aanmerking te komen voor deze vacature heb je een actuele VOG nodig die niet ouder is dan drie maanden op het tijdstip waarop je in dienst komt. Als je deze niet hebt, kunnen wij die voor je aanvragen.

Wat wij bieden

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.

  • Salaris: FWG 45 Maximaal € 3.863,- bruto per maand
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fiets- en sportplan)
  • 166 vakantie uren en 35 LFB uren per jaar op basis van fulltime dienstverband
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering
  • Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%
  • Onbeperkt toegang tot het digitale opleidingsaanbod op ons Centrale Leerplatform
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd

Informatie

Ben je enthousiast, reageer dan direct op deze vacature! We nodigen je ook graag uit om een dagje bij ons mee te lopen. Voor vragen kan je altijd vrijblijvend bellen met Tess Klaver via 06-23789342.

Van 20-09 t/m 13-10 is Tess met vakantie. In die periode kan je voor vragen contact opnemen met Sajo Chin-Kwie via 06-83057375.

Diversiteit & Inclusiviteit

Bij GGZ NHN zetten wij ons dagelijks in voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van stigma. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat wij zelf een diverse en inclusieve organisatie zijn. Of het nu gaat om psychische kwetsbaarheid, culturele identiteit, seksuele geaardheid, gender, kleur of lichamelijke gesteldheid; bij GGZ NHN voelt iedere cliënt, iedere medewerker en iedere bezoeker zich welkom, gewaardeerd en volwaardig. Graag zien wij deze rijkheid aan verschillende identiteiten ook terug in onze collega’s, zo ook voor deze functie als woonbegeleider. Wij nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen als je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is.

Over GGZ Noord-Holland Noord

Wij zijn 2200 mensen die allen op eigen wijze bijdragen aan betere geestelijke gezondheidszorg voor onze klanten. GGZ Noord-Holland-Noord bestaat ondertussen zo’n 90 jaar en houdt zich vanaf oprichting al bezig met vermaatschappelijking van de GGZ en het ontwikkelen van allerhande nieuwe methoden. Dat wij bekend staan als innovatieve GGZ maakt ons trots, maar niet lui. Er is immers nog zoveel te verbeteren in de nationale en internationale geestelijke gezondheidszorg.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Locatie:
Alkmaar e.o.



Contactpersonen:
Sajo Chin a Kwie
mobiel: 06-83057375

Tess Klaver
mobiel: 06-23789342

Bedrijfspagina:
http://www.ggz-nhn.nl